maanantai 17. huhtikuuta 2017

Sitruunajuustokakku

sulatti monet herkkusuut tyytyväiseen hymyyn tyttäreni syntymäpäivillä.




Kun leipoo ensimmäistä kertaa jotain jota et voi maistaa missään vaiheessa, niin pistäähän se vähän totiseksi, mutta tämä resepti oli niin takuuvarman oloinen että en epäröinyt leipoa sitä tarjolle.

Luotan aukottomasti siihen että lähisuku kertoo puolueettoman mielipiteensä kaikista leivonnaisista joita on tarjolla, ja niinhän siinä kävi että tämä(kin) herkku katosi synttäripöydästä vähin äänin. Suosituimmaksi nousi kuitenkin selkeästi aikaisemmin postaamani oreo juustokakku joka on yksi minun suosikki juustokakuista! Mutta ei tämä sitruunainen juustokakku oreolle juurikaan hävinnyt joten kannattaa ehdottomasti kokeilla, etenkin jos olet sitruunan ystävä.




Sitruunajuustokakku
(vuoan halkaisija n. 20cm)
Pohja
180g digestivekeksejä
75 g voita

Täyte
2,5 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
1 sitruunan mehu ja kuoriraaste


Pohja
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Aseta irtopohjavuoan reunus, tai reunavuoka, tarjoiluvadille. Painele keksimuru-voiseos tiivisti pohjaksi. 

Täyte
Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Pese sitruunan kuori hyvin. Raasta kuori pieneksi raasteeksi ja purista sitruunasta mehut talteen. Vatkaa kerman joukkoon notkistettu tuorejuusto ja lisää sokeri. Lisää sitruunamehu ja kuoriraaste. Kaada täyte pohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin "tekeentymään" yön yli.

Halutessasi koristele kakku tai jätä koristelematta.




















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti