maanantai 3. huhtikuuta 2017

Paras kahvikakku

on todellakin nimensämukainen ja paranee pakastimen kautta käytyään.




Löysin reseptin netistä alkuvuodesta jolloin iski mieletön into, syystä tai toisesta, kokeilla erilaisia reseptejä kahvikakkuja silmälläpitäen.

Tämä oli resepteistä paras ja siksi tätä on leivottu meillä useaan otteeseen tässä kevään aikana. Pitänee edelleen todeta että tämän paremmaksi kahvikakku, vaalealla taikinalla, ei juurikaan voi mennä. Se on paljon sanottu se, sillä tämän(kin) postauksen takana piileskelee kotileipuri joka allekirjoittaa nimensä kaikkeen missä on osallisena suklaa tai kinuski :)

Kakun "juttu" on selvästi se että siihen valmistetaan herkullinen muruseos joka tekee siitä vieläkin vastustamattoman (huh, olipa sanahirviö!). Muruseoksen kaveriksi voisi halutessaan lisätä esim. hedelmää, paloina tai soseena. Lähinnä tulee mieleen päärynä tai omena, mutta se lienee makuasia. Itse voisin kuvitella käyttäväni kumpaa vain mutta ehkä tämän muruseoksen kanssa omena seurustelee aavistuksen paremmin. Ja jotenkin, muistaakseni näinkin tällaisen omenalla höystetyn version jossain reseptiviidakossa....




Paras kahvikakku
(n. 2,4 l vuoka)
200 g voita (laktoositon)
3 dl sokeria
3 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
2,5 dl kermaviiliä (laktoositon)
5,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa

Muruseos
1,5 dl ruskeaa sokeria, esim. muscovado- tai fariinisokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
3 rkl voita (laktoositon)
ripaus suolaa



Ohje

Sekoita voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen, välillä sekoittaen. Lisää taikinaan vaniljasokeri ja kermaviili, ja sekoita taikina hyvin. Sekoita erillisessä kulhossa jauhot, leivinjauhe, sooda ja suola keskenään ja lisää taikinaan.

Kaada puolet taikinasta voideltuun ja korppujauhotettuun kahvikakkuvuokaan.

Laita ainekset kulhoon ja nypi ainekset sekaisin. Ripottele kahvikakkuvuokaan muruseos. Kaada loput kakkutaikinasta muruseoksen päälle. 

Paista uunissa 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä cocktail- tai hammastikulla. Kakku on kypsä kun tikkuun ei tartu taikinaa. 

Anna kakun jäähtyä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti