tiistai 9. tammikuuta 2018

Kinuskinen piparijuustokakku

pukeutuu talveen.




Joulun kahvipöytään kuuluu ehdottomasti kinuski joten tänä jouluna leivoin pääsääntöisesti kaiken makean jollain tavalla kinuskia hyödyntäen.

Kinuski on makeaa, sitä ei voi kieltää mutta kun sille löytää sopivan makuparin niin se suorastaan sulaa suuhun ja tarjoaa parastaan.  Kinuskin makupariksi soveltuu mielestäni oikein hyvin esim. vadelma, puolukka tai omena. Toisaalta, vaikka kinuski tarjoaakin parhaita puoliin jonkin marjan tai hedelmän makuparina, niin tähän kakkuun en laittanut makupariksi mitään sillä kakun koostumus ei sitä kaivannut, oli syötävän herkullista näinkin.




Kinuskipipari
(24 cm vuoan halkaisija)

pohja
225 g piparkakkuja
80 g margariinia

täyte
4 liivatetta
3 dl vispikermaa
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g vaniljatuorejuustoa
200 g piparirahkaa
piparkakkumaustetta maun mukaan
1 rkl vettä


Ohje

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Sivele sisäreunat öljyllä tai vuoraa vuoan reunat joko reunakalvolla tai leivinpaperilla.

Murskaa piparkakut. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon piparimurska. Levitä seos irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Notkista toisessa kulhossa keskenään vaniljatuorejuusto ja piparirahka. Lisää kermavaahto tuorejuusto-rahkaseokseen. Tarkista maku, lisää piparkakkumaustetta halutessasi. 

Mittaa 1 rkl vettä. Kuumenna kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kiehuvaan veteen hyvin sekoittaen. Lisää täytteen sekaan koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan ja anna jäähtyä vähintään 3 tuntia.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti