perjantai 15. joulukuuta 2017

Kreikkalainen kanavoileipäkakku

tarjoiltiin kahvipöydän suolaisena kakkuna.




Tein taannoin elämäni ensimmäisen kreikkalaisen voileipäkakun ja mielestäni se jätti lopputuleman vähän vaisuksi. Oli se syötävää mutta jotain jäi selkeästi puuttumaan.

Tähän versioon lisäsin broileria, ja vähän muutakin, jotta voileipäkakkuun tulisi enemmän makua. Voileipäkakuissa saa, ja pitääkin, olla myös purutuntumaa joten en muussanut broileria juurikaan, pilkoin pikemminkin sopivan pureskeltaviksi paloiksi. Fetajuusto on puolestaan hyvinkin höttöistä paloitella joten totesin sen menevän pienemmäksi haarukan avulla. Olen muutenkin sitä mieltä että täytteen aineksia ei saisi paloitella/hienontaa liian pieneksi sillä täytteen maku, ja koostumus, ikään kuin muuttuu.

Kerrottakoon vielä että rakastan maustekurkun makua joten oli selviö että sitä piti saada mukaan tähänkin voileipäkakkuun ja niinhän se toi taas sen oman pienen pikantin juttunsa täytteeseen. Tämä voileipäkakku oli mielestäni onnistunut versio mutta jäin edelleen kaipaamaan jotain. Vai olisiko se sitten yksinkertaisuudessaan niin että nämä kreikkalaiset voileipäkakut eivät vain ole minun juttuni?





Kreikkalainen kanavoileipäkakku
(n. 20 hlöä)

n. 1 1/2 pakettia paahtoleipää 
vahvaa kasvis- tai kanalientä kostutukseen

Täyte 1
400-500g broilerin miedosti suolattua fileleikettä
1/2 tl suolaa
1/2 tl pippuriseosta
200 g fetajuustoa
200 g ruohosipulituorejuustoa
200 g kermaviiliä


Täyte 2
1 maustekurkku
1 punainen paprika
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
1/2 dl hienonnettua persiljaa


Kuorrutus
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
valkopippuria
suolaa


Ohje

Keitä kasvis-, tai kanaliemi, ja jäähdytä.

Valmista täyte1 ruskistamalla broilerinsuikaleet pienessä öljytilkassa. Anna jäähtyä ja kuutioi broilerinsuikaleet. Murenna fetajuusto haarukalla. Sekoita keskenään tuorejuusto ja kermaviili sekä lisää mausteet. Yhdistä kaikki täytteen 1 ainekset. 

Valmista täyte 2 pilkkomalla maustekurkku ja paprika. Hienonna persilja. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. Lopuksi sekoita kaikki täytteen 2 ainekset keskenään. 

Leikkaa leivistä kuoret pois. Ota sopivan kokoinen vuoka ja vuoraa se kelmulla. Laita kelmua niin paljon että se tulee runsaasti reunojen yli. Näin saat kakun kokonaan kelmun alle "piiloon" jotta se saa kostua yön yli tasaisesti. Lado kelmutetun vuoan pohjalle ensimmäinen kerros leipää. Kostuta ja levitä puolet täytteestä 1. Lado seuraava leipäkerros, kostuta ja levitä kokonaan täyte 2. Lado vielä yksi leipäkerros jonka päälle lisäät loput täytteestä 1. Viimeisen täytekerroksen päälle lisää viimeinen leipäkerros. Kostuta leipäkerros.

Nosta reunoilla olevat kelmut kakun päälle ja lisää kakun päälle paino, esim. kirja tms. Mikäli käytät kirjaa painona niin kelmuta sekin. Laita kakku tekeytymään jääkaappiin seuraavaksi päiväksi. Kumoa kakku tarjoilualustalle vasta seuraavana päivänä.

Valmista kuorrutus vatkaamalla kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää oman makusi mukaisesti valkopippuria sekä suolaa. Voit myös jättää mausteet pois. Levitä kakun päälle ohut kerros kuorrutetta. Koristele.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti