perjantai 18. elokuuta 2017

Unelmatorttu

on leivottu tänä kesänä jo niin monta kertaa todeksi että en pysy laskuissa mukana.




Lapset ovat löytäneet unelmatortun omakseen niin perusteellisesti että sitä pitää leipoa kerran viikossa ja voinen kertoa että on tullut itsekin syötyä pala jos toinen kuluneen kesän aikana. Tälläkin hetkellä yksi unelmatorttu odottaa pakkasessa koululaisia kotiin. Se unelmatorttu minkä eilen tein. Tosin, ei siitä ole enää jäljellä kuin tarkkaan lasketut palat, yksi jokaiselle. Eli neljä palaa.

Mihin ne muut hävisi.... no, syöty jo heti eilen kun torttu jähmettyi syötävään kuntoon jääkaapin ylimmällä hyllyllä.




Unelmatorttu
Pohja
3 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2-3 rkl kaakaojauhetta

Vatkaa kananmunat ja sokeri napakaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle.

Paista 225 asteessa, uunin keskitasolla, n. 7-10 minuuttia.

Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.


täyte
100 g voita (laktoositon)
3-4 dl tomusokeria
1 kananmunan keltuainen

Valmista täyte vaahdottamalla huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri keskenään. Vatkaa keltuainen joukkoon. Levitä täyte pohjan päälle ja kääri rulla leivinpaperin avulla napakaksi rullaksi, nosta jääkaappiin.

Herkuttele!



* Alla muutamia käytännön VINKKEJÄ *




Torttupohjan muna-sokeriseos kannattaa vatkata paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. 
Tähän menee aikaa useita minuutteja. 




Täytteeseen tulee voita 100 g johon lisätään tomusokeri sekä kananmunankeltuainen. Lisättävän tomusokerin määrä on reseptin mukaan n. 3-4 dl, -minä laitan tuon 4 dl jotta täytteestä tulee tarpeeksi napakkaa.  




Pohja kumotaan sokeroidulle leivinpaperille. Sokerin sijaan voit käyttää myös tomusokeria, leseitä, manteli- ja pähkinärouhetta tai kookoshiutaleita.




Täytä ja rullaa kääretorttu heti kun pohja on jäähtynyt. Täytteeksi sopii, tämän lisäksi, lähes kaikki marjat tuoreina, soseina, survoksina tai hilloina. Useat hedelmät tuoreena, raasteena tai säilykkeinä ovat hyviä täytteitä. Vaahtoutuva vaniljakastike, maustetut rahkat ja tuorejuustot sopivat paitsi tortun täytteeksi myös kuorruttamiseen.


Täyttämisen jälkeen torttulevy kääritään tiiviiksi rullaksi joko pitkältä tai lyhyeltä sivulta. Kun käärit tortun lyhyeltä sivulta niin saat suuret viipaleet esim. kääretorttuleivoksiin.

Tämän jälkeen torttu laitetaan jääkaappiin "tekeentymään" niin että rullan sauma jää alaspäin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti