perjantai 5. toukokuuta 2017

Mustikkamuffinit

tuovat mieleen loppukesän lämpimät, aurinkoiset, illat ja aamukasteiset heinäpellot.




Mustikoissa on ollut aina jotain nostalgista sillä mustikoissa maistuu pala lapsuuteni kesiä.

Mustikka onkin kulkenut pitkän matkan mukanani päästäkseen tänne, perille meidän kotiin, meidän perheeseen. Arkeen ja juhlaan. Antaen omille lapsilleni yhtä vahvan perustan siihen että ehkä hekin muistavat aikanaan, isoina, tuolla maailmalla kotimetsät ja niiden suojista löytyvät mustikat. Mustikat, joita kerättiin suuhun ja ämpäreihin jotta vuodenajasta riippumatta pakkanen olisi aina täynnä puhdasta, kotimaista mustikkaa. Taivaallisen makuista ja taatusti lisäaineetonta.

Meillä mustikka on se marja jota pistetään keittoihin, taikinoihin, rahkoihin jne. Mustikan terveysvaikutuksistakin puhutaan paljon ja itse uskon näihin puheisiin. Ja mielestäni mikä onkaan sen parempi syy leipoa juuri mustikkamuffineja samalla uskoa siihen että loppujen lopuksi nämäkin muffinit sisältävät pelkkiä vitamiineja ja hyviä flavonoideja, eikö totta ;)

Olkaa hyvä, mustikkamuffineita!




Mustikkamuffinit
(n. 12 kpl)
3.5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa (laktoositon)
2 munaa
100 g sulaa voita (laktoositon)
n. 3 dl mustikkaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon neste, munat sekä sula voi. Sekoita. Lisää viimeisenä mustikat. Mikäli käytät pakastemustikoita niin kierittele ne, ennen taikinaan lisäämistä, vehnäjauhoissa. Jaa taikina muffinivuokiin.

Paista 200 asteessa, n. 15-20 minuuttia.

Anna jäähtyä hetki.


Seuraavana työvaiheena kaivetaan esiin lusikat ja herkutellaan! Nams!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti