keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Pätkis-mokkapalat

maistuivat iltakahvin kaverina loistavasti.




Klassiset mokkapalat ovat edelleen yksi suosituimmista leivonnaisista ja siitä on tehty toinen toistaan hurmaavampia variaatioita.

Löysin netistä vaikka ja mitä ihanaa mokkapalojen tiimoilta mutta pätkis vaihtoehtona kuulosti niin herkulliselta vaihtoehdolta että se piti päästä leipomaan todeksi. Jos siis pidät mintun ja suklaan taivaallisesta yhdistelmästä niin tämä pitää ehdottomasti kokea ja maistaa.




Pätkis-mokkapalat
(pellillinen)
4 kananmunaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
4 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
200 g voita 
4 pätkis patukkaa


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää munasokeriseokseen keskenään sekoitetut jauhot vuorotellen maidon kanssa. Sulata voi teflonpintaisessa kattilassa ja lisää pätkikset voisulaan. Sekoita ja lisää voi-pätkisseos viimeisenä taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. 

Paista uunissa 200 asteessa, n. 15-20 minuuttia.

Kuorrutus;
4 dl tomusokeria
5 rkl sulatettua voita
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
vahvaa kahvia

Valmista kuorrutus sekoittamalla ainekset sekaisin, lisää kahvia sen verran että seoksesta tulee notkea. Levitä valmis kuorrutus jäähtyneen piirakan päälle.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti