keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Porkkanamuffinit

toivat tupaan hienoisen, kanelilla höystetyn, joulun tuoksun.




Näin joulua odottaessa päätin että joulu saa pikku hiljaa näkyä, ja tuoksua, myös leivonnassa. Sillä ajatuksella tiesin että aloitetaan urakka suussa sulavilla, mehevillä, porkkanamuffineilla ja annetaan hennon kanelin tuoksun täyttää vanha talo, sen jokaista huonetta myöden.

Ja voin kertoa että näitä olisi kevyesti voinut syödä useammankin kappaleen mutta päätin säästää vähän huomisellekin. Ja pitihän naapureillekin viedä maistiaisia. Oli maistunut sielläkin, ilmoitti tekstiviesti iltahämärissä :)




Porkkanamuffinit
(12 kpl)
2 kananmunaa 
1.5 dl sokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
2 tl kanelia
88 g sulatettua voita (laktoositon)
2 dl (n. 2 kpl)  porkkanaa,
- hienoksi raastettuna


Kuori porkkanat. Huuhtele hyvin. Raasta porkkana hienoksi raasteeksi.

Aseta muffinipellin koloihin paperiset muffinivuoat.

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokeriseoksen varovasti käännellen, esim.nuolijalla. Lisää joukkoon sula voi. Lisää viimeiseksi porkkanaraaste. Kaada taikinaa n. 2/3 osaa vuoan tilavuudesta.

Paista uunissa 180 asteessa, n. 15-20  minuuttia.  Kokeile cocktail- tai hammastikulla muffinien kypsyyttä. Muffinit ovat kypsiä mikäli tikkuun ei tartu enää taikinaa.

Anna muffinien jäähtyä ennen kuorruttamista.


Kuorrute;
150 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl tomusokeria 
25 g pehmeää voita (laktoositon)


Vatkaa kaikki ainekset keskenään sekaisin. Lisää tarvittaessa tomusokeria. Itse laitoin tomusokeria reilusti enemmän mutu tuntumalla, ehkä n. 1-1.5 dl. Näin kuorrutteesta tuli jämäkkää ja se pysyi hyvin muodossaan.

Tuplaa kuorrute mikäli haluat muffineille korkean, näyttävän pursotuksen.




Kuorrutteen päälle halusin vielä jotain kivaa, värikästä.

Näin päädyin kuorimaan porkkanasta ohuita porkkanasuikaleita kuorimaveitsen avulla. Suikaleiden kaveriksi otin yhden muffinin kokonaan murustettavaksi ja ripottelin muffinimurua jokaiseen muffiniin sen verran että koristeet olivat tasapainossa keskenään. Ja vielä... jos muffinista (minkä varasit murustamiseen) sattuu jäämään ylimääräistä murua jäljelle niin senhän voi hyvällä omalla tunnolla namistella suihinsa :)

Näissä, herkullisen makeissa, tunnelmissa onkin ihanaa toivottaa tervetulleeksi pian jo alkava joulukuu joten 

Tervetuloa joulukuu ja sitä myöden hiljaa lähestyvä joulu!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti