torstai 1. syyskuuta 2016

Twix-piirakka

on täydellinen makunautinto makean ystäville.




Kinuskikissa oli postannut elokuun loppusuoralla twix piirakan sivuilleen ja koska lukeudun kinuskin sekä suklaan suureksi ystäväksi niin pitihän tätä kokeilla.

Nyt päästiin siis itse asiaan eli täydelliseen makunautintoon. Kinuskin ja suklaan liitto ei petä koskaan. Ne jotka rakastavat edellämainittuja makuja niin ottavat tämän taatusti omakseen. Veikkaankin että näihin lukeutuu jo useampi kotileipuri sillä huomasin jo nyt aivan upeita twix-piirakka kuvapäivityksiä teksteineen instassa ja facessa.




Twix-piirakka
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 keltuainen
2 dl vehnäjauhoja

Toffeetäyte;
100 g voita
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 tl vanilja-aromia
ripaus suolaa

Kuorrute;
120 g maitosuklaata 


Vuoraa irtopohjaisen piirakkavuoan (pohjaosa 9,5 x 33cm) pohja leivinpaperilla. Käytä apuna vuoan pohjalevyä. Leivinpaperi suojaa vuoan pohjaa leikattaessa ja helpottaa piirakan irrottamista vuoasta. Voitele vuoan reunat. 

HUOM! Paljon käytettyä vuokaa pitää voidella reilusti, etenkin kulmista.



Pohja;
Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon keltuainen. Lisää jauhot muutamassa erässä. Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalla ja 1,5 cm verran reunoille. Leikkaa alumiinifoliosta suikaleita ja paina ne kiinni taikinareunoihin. Näin reunat eivät valahda paiston aikana.

Laita paiston ajaksi vuoan alle leivinpaperi, jotta vuoasta mahdollisesti tihkuava rasva ei sotke uunia. 

Paista uunissa 200 asteessa, n. 12 minuuttia.

Pohjan ei tarvitse saada juurikaan väriä. Poista foliotuet. Anna jäähtyä hetki ja irrota vuoasta.


Toffeetäyte;
Mittaa kaikki toffeetäytteen ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Jatka keittämistä lieden keskilämmöllä välillä sekoittaen n. 15 minuuttia, kunnes seos sakenee ja lämpötila on 116 astetta. Jos sinulla ei ole käytettävissä digitaalista lämpömittaria, tee vesilasitestejä keittämisen aikana. Tiputa nokare jääkylmään veteen. Kaada vesi lasista. Jos saat muotoiltua toffeesta ehjän, pehmeän palluran, seos on valmis. Varo keittämästä liian kauan, jotta toffeesta ei tule liian kovaa ja sitkeää.

Kaada toffee pohjan päälle.

Nosta jääkaappiin noin tunniksi, minkä jälkeen voit aloittaa kuorrutteen valmistamisen. 


Kuorrute;
Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut. Levitä suklaasula toffeetäytteen päälle. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa. Toffeetäyte pehmenee huoneenlämmössä joten tarjoile piirakka kylmänä!




Toffeetäyte kannattaa keittää teflon pintaisessa kattilassa.




Piirakkapohjan ei tarvitse saada juurikaan väriä. Omaani paistoin uunissa n. 10 minuuttia ja siinä ajassa pohjani sai jo mukavasti väriä pintaansa, kuten voit kuvasta todeta.

Uuneissa on eroja joten kannattaa olla valppaana paistoajan kanssa!




Toffeetäyte kaadettuna pohjan päälle. 

Suklaakuorrutteesta jäi kuva ottamatta koska oli niin kiire saada piirakka jääkaappiin jäähtymään (kahvihammasta kolotti ja makean nälkä oli hirmuinen).








2 kommenttia:

  1. Voi että tämä näyttää hyvältä! <3 Harmi vaan kun minulla ei ole irtopohjaista piirakkavuokaa... Pystyisköhän tätä tekemään irtopohja kakkuvuokaan kakkumuotoon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En usko että haittaa vaikka et omista juuri tällaista vuokaa, kokeilemaan vaan. Tällaista hyvyyttä ei kannata jättää testaamatta :) Olen muuten kuullut että piirakka onnistuu myös ihan tavallisessa, lasipohjaisessa piirakkavuoassa.

      Poista