lauantai 20. elokuuta 2016

Suklaahippukeksit

leivoin lauantai-illan leffaherkuksi.



Lauantaina tuli televisiosta ilta seitsemältä Gnomeo ja Julia animaatioelokuva (elokuva perustuu William Shakespearen näytelmään Romeo ja Julia) jota silmällä pitäen tytöt toivoivat jotain tosi hyvää leffasyötävää. Ei suolaista, vain makeaa.

Suklaahippukeksit ovat kokeneet meillä todella suuren noususuhdanteen joten keksinpaistoksihan tämä meni.


Suklaahippukeksit
225 g voita (jos suolatonta, niin lisää 1 tl suolaa)
2 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
1 dl ruokosokeria
2 munaa
7 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
150 g maitosuklaata

Vatkaa sokeri ja pehmeä voi keskenään. Lisää joukkoon munat yksitellen, koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne joukkoon vatkaimella kevyesti vatkaten. Lisää lopuksi rouhittu suklaa (tai valmiit suklaahiput). Pyörittele taikina palloiksi leivinpaperin päälle.

Paista 175 asteessa, noin 15-18 minuuttia. 

Älä paista liian kauan, jotta keksit eivät kuivu liikaa!




Reseptissä neuvotaan laittamaan taikinaan maitosuklaata. Itse sekoitin taikinaan Dr. Oetkerin maistuvia maitosuklaahippuja. Pussissa on 100 g joten voit laittaa taikinaan joko tämän yhden pussillisen tai sitten ostaa toisen ja ripauttaa siitä mukaan hippusia 50 g.




Taikina on lasten mielestä niin herkullista että taikinan vaivaamisvaiheessa kuvaan ilmestyi useampi lusikka. Hetkittäin oli jopa ruuhkaa kulhossa mutta olin tähän jo varautunut :)





Kun asetat pienet taikinapallot uuninpellille niin muistathan jättää muutamia senttejä taikinapallojen väliin. Pallo nimittäin "läsähtää" paistoajan edetessä.




Valmiit, uunituoreet keksit on hyvä laittaa jäähtymään ritilälle. Kun keksit ovat hieman jäähtyneet niin keksikestit saa alkaa!

Kylmä maito ja aavistuksen lämpimät keksit ovat ihan parasta. Kokeile.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti