tiistai 23. elokuuta 2016

Kaakaomuffinit

lukeutuvat lempileivonnaisiini.




Sly oli laittanut pakettiini kauniit Eskimon muffinivuoat jotka tulivat oikeuksiinsa näiden suklaaunelmien myötä. Paketissa oli mukana myös ihanaiset, värikkäät, strösselit jotka ripauttelin kuorrutteen pintaan.

Eipä voi todeta muuta kuin että tämänkin kierroksen sly on selkeästi perillä siitä mitä tässä tuvassa leivotaan :)




Muffinivuokapaketin kylkeen oli painettu alla oleva resepti jonka mukaan tein muffinit, hieman soveltaen tosin. Reseptissä mainittiin myös ohje kuorrutteeseen mutta sen vaihdoin kokonaan toisen tyyppiseen koostumukseen.


Kaakaomuffinit
(n. 15 kpl)
3 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl ruokaöljyä
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
3/4 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai vaniljarahkaa (laktoositon)

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää öljy, sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi vaniljakastike tai vaniljarahka. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina muffinivuokiin.

Paista 200 asteessa, n. 15 minuuttia.


Kuorrute;
200 g tomusokeria
hieman vettä

Sekoita n. 200 g tomusokeria ja vettä vain sen verran että saat paksun, levittyvän tahnan. Pursota tahna koristeeksi muffinien pinnalle.


Tässä vielä resepti kuorrutteeseen jonka tein näille muffineille

Kuorrute; 
200 g voita (laktoositon)
1/2 dl kahvia
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta

Valmista kuorrute mittaamalla kulhoon voi, kahvi, tomusokeri, vaniljasokeri ja kaakaojauhe. Vatkaa kaikki keskenään tasaiseksi kuorrutteeksi. Lusikoi kuorrute pursotinpussiin ja pursota muffinien päälle.

Halutessasi ripauttele koristeeksi strösseleitä tai nonparelleja.






Iloinen yllätys näiden paperisten muffinivuokien suhteen oli se että vuoat eivät päästäneet lainkaan  "läpi" taikinan rasvaa. Laadukkaat vuoat, selkeästi yksi parhaimmista. Pitänee jatkossa ottaa lipastoni laatikkoon tarjolle myös Eskimon vuokia sillä nämä tuntuivat laadullisesti "pesevän" monet muut valmistajat.









2 kommenttia: