perjantai 10. kesäkuuta 2016

Minttusuklaamuffinit

maistuvat kaikille minttusuklaan ystäville, etenkin jos pätkis on juuri se juttu mikä saa suupieleet kääntymään ylöspäin.




Meidän perheen pikku neidit viettävät parhaillaan jo alkanutta kesälomaa ja koska säät eivät ole viime päivinä juurikaan hellineet lämmöllään niin olemme leiponeet suut makeaksi. Tuntuu, että muffineita on sadellut uunista ulos viime päivinä ketjutuotantona. Kaikkea leipomaamme en ole päivittänyt blogiini ja osa on toki uusintaa jostain jo postatusta reseptistä. Olisi mahtavaa postata kaikki leipomukset resepteineen tänne blogiini, mutta se on jännää kuinka lasten loma-aikana jää oikeasti vähemmän aikaa postailuun.

Johtuneeko sitten siitä että olen itse töissä aina loppuviikon ja vapaa-aikana sitä yrittää panostaa lapsien lomailuun, keksiä jotain kivaa lomapuuhaa. Vähän erilaista kuin arkena. Toki, yhdessäolo on meille se tärkein juttu, ei niinkään elämyksien haku. Lapset selkeästi nauttivat kun saavat olla kotona ja suurin osa päivistä menee leppoisasti, omalla tahdillaan. Toki ruoka-ajoista ym. rutiineista pidetään pääpiirteittäin kiinni mutta ei niin tunnilleen kuin arkena. Nyt on kesä, satoi tai paistoi. On aika ottaa pikkasen rennommin ja nauttia tästä Suomen lyhyestä suvesta.




Minttusuklaamuffinit
(n. 12 kpl)

ainesosat
1 Pätkis Mini Bites -pussi
150 g margariinia
1 1/2  dl sokeria
2 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
  2 1/2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 1/2 dl maitoa tai kermaa


kreemi
1 prk vispikermaa
200 g mascarponea
2-3 rkl vaniljakreemijauhetta


Leikkaa puolet Pätkis-pussin suklaista rouheeksi ja säästä loput muffinien sydämiksi. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan maidon/kerman kanssa. Lisää lopuksi rouheet nuolijalla sekoittaen. Nosta lusikalla nokare taikinaa muffinivuokaan, aseta päälle yksi mini-Pätkis ja peitä taikinalla.

Paista 225 asteessa, n. 12-15 minuuttia.

Anna muffinien jäähtyä hetki ja pursota päälle esim. kermavaahtoa.
Omani pursotin koemielessä kreemillä.



Valmista kuorrute. Vatkaa kerma, sekoita muut aineet joukkoon. Anna kreemin hetken jähmettyä jääkaapissa. Voit lisätä kreemiin esim. tuoreita marjoja, hedelmiä, sulatettua suklaata jne. Vaihtoehtoja on siis rajattomasti joten anna mielikuvituksesi lentää!

Viimeistelynä voit asettaa kuorrutteen päälle vaikka pieniä sokerimassaruusuja.



Taustalla Kukkahuone Augustan kauniit ruusut.

Kävimme tyttöjen kanssa kukkaostoksilla, paikallisessa kukkakaupassa, sillä halusin saada mansikka-valkosuklaakakkuni taustalle ruusuja. Ruusuja siksi koska itse kakku oli jo saanut koristeekseen sokerimassasta tekemäni ruusut. Halusin siis jatkaa samaa "teemaa" ja rakentaa siitä ehjän kokonaisuuden. Ruusujen värien valikoimisessa minua auttoi Augustan Niina jolla on äärettömän hyvä värisilmä ja joka ehdotti ruusujen kaveriksi jotain vihreää sekä herkkää (itse olisin ehkä ostanut vain pelkistetyn kimpun ruusuja).

 Kiitos Niina ammattitaitoisesta palvelusta ja teit samalla kimpusta astetta kauniimman ♥



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti