sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Raparperikiisseli

on yksi kevään herkullisemmista kiisseleistä.

Raparperikiisseliä on meillä odotettu jo hyvä tovi. Useana päivänä tytöt ovat käyneet kurkkimassa takapihalla että joko saadaan leikattua kevään ensimmäiset herkulliset raparperit kiisseliä varten. Meidän raparperipensaat sijaitsevat sen verran varjoisessa paikassa että ihan ensimmäisten joukossa ne eivät kypsy mutta nyt se hetki koitti ja kattila laitettiin hetimmiten liedelle porisemaan.

Näin syntyy raikas raparperikiisseli!


Raparperikiisseli
(4 annosta)
6 vartta raparperia
4 dl vettä
1 dl sokeria
2,5 rkl perunajauhoja

Maukkain kiisseli syntyy tuoreista mehevistä raparperinvarsista. Poista vanhemmista varsista uloimmat karkeat rihmat. Huuhtele raparperit ja leikkaa ne 2 cm pituisiksi paloiksi. Kiehauta vesi ja sokeri, lisää raparperit joukkoon ja keitä ne pehmeiksi. Sekoita perunajauhot pieneen tilkkaan kylmää vettä ja lisää suurus keitokseen ohuena nauhana varovasti sekoittaen. Anna kiisselin vain pulpahtaa ja kaada se kulhoon jäähtymään. Ripottele pinnalle hieman sokeria. Tarjoa kiisseli haaleana tai kylmän maidon kera.



* VINKKI *
* Erittäin hyvän kiisselin saat lisäämällä haaleaan kiisseliin 1-2 viipaloitua banaania tai 2-3 dl viipaloituja tuoreita mansikoita*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti