torstai 21. huhtikuuta 2016

MOKKAMUFFINIT

ovat yksi suosikeistani ja yksi muffineista pääsi aamukahvin kaveriksi ulkoilemaan raikkaaseen, auringon täyttämään, kevätaamuun. Tänä aamuna ei näkynyt kurkiauroja mutta kaukaisella pellolla seisoskeli kolme valkohäntäpeuraa valppaana, valmiina juoksemaan metsän siimekseen hetkenä minä hyvänsä. Sinne pellolle ne vielä jäivät kun olin kahvini juonut leikkimökin terassilla. Kyllä maalla on mukavaa sen monine ihmeineen, vaihtuvine vuodenaikoineen. Voi rauhassa istua siihen pellon reunan lähettyville ja antaa viileän kevättuulen pyyhkiä hiukset silmiltä, tuntea kevään tuoksut ja nauttia hiljaisuudesta. Voi pukea vanhan ulkoiluasun päälleen, miettimättä sen enempiä että miltä näyttää. Voi vetää villasukkia hieman tiivimmin jalkaan sillä vielä ei ole kesä. Talon lattiatkin ovat vielä tovin viileitä, aina siihen asti kunnes kesä on täällä. Silloin villasukat asettuvat pärekoriin sinne vintille. Sieltä ne kaivetaan syksyllä esiin, ensimmäisten syystuulien myötä.




Palataanpa sitten itse asiaan eli niihin muffineihin :)   muffineita voi muunnella loputtomasti ja mikä ihana mahdollisuus käyttää mielikuvitusta sekä muunnella ainesosien määriä, löytämällä sitä kautta se oma paras suutuntuma ja makumaailma. Se maailma, minkä haluaa leipoa todeksi aina uudestaan ja uudestaan. Tämän reseptin olen löytänyt nähtävästikin vuonna 2014, merkintä kun sattui olemaan reseptin kääntöpuolella :)

Muffinien leipomisessa minua viehättää suuresti myös se että tänä päivänä on tarjolla aivan mahtavia muffinivuokia. Rakastan kaikkia erilaisia vuokia, eri väreissä ja sen sadoissa sävyissä. Vuokia löytyy teemaan kuin teemaan, useassa eri koossa. Voisin ostella vuokia ihan vain huvikseni ja kerätä niitä kaapit täyteen mutta rajansa kaikella. Kaikkea ihanaa ei voi ostaa mutta onneksi aina silloin tällöin löytyy jokin niin kaunis aarre että se on "pakko" hankkia kaappiin odottamaan muffinien taikaa ja leipoa taika todeksi arkeen, taikka juhlaan.




Mokkamuffinit
(n. 20 kpl)

ainesosat
2 rkl pikaexpressojauhetta
85 g pehmeää voita tai margariinia
85 g sokeria
1 rkl hunajaa
2 dl vettä
225 g jauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa
3 rkl maitoa
1 kananmuna

Mittaa kattilaan expressojauhe, voi, sokeri, hunaja ja vesi ja kuumenna hiljalleen sekoittaen, kunnes sokeri on sulanut. Kuumenna sitten kiehuvaksi, laske lämpöä ja anna kiehua hiljakseen 5 minuuttia. Kaada seos isoon kuumennusta kestävään kulhoon ja anna jäähtyä.

Seoksen jäähdyttyä siivilöi siihen jauhot ja kaakaojauhe. Liuota ruokasooda maitoon ja lisää seoksen joukkoon. Lisää sitten muna ja sekoita, kunnes seos on tasaista. 

Lusikoi taikina paperivuokiin. 

Paista uunissa 180 asteessa, n. 15-20 minuuttia.



























s

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti