tiistai 7. elokuuta 2018

Gluteenittomat/laktoosittomat suklaamuffinit

vievät kielen mennessään.

Olen aikoinani kirjoittanut alla olevan ohjeen ylös pienelle paperilappuselle (jonka yläkulmassa on pieni merkintä tammikuu 2016 joten onhan tuosta tovi vierähtänyt) enkä lainkaan muista mistä ohjeen nappasin. Haluan pitää ohjeen ehdottomasti tallessa joten mikäpä sille olisi parempi paikka kuin blogini reseptiarkisto. Kiitänkin suuresti ohjeen tekijää, sillä nämä suklaamuffinit ovat mielettömän herkullisia ja ovat varastaneet jo monen herkkusuun kahvitteluhetken täydellisellä makuelämyksellään. Koostumus on juuri suuhun sopiva, sellainen mehevä eikä lainkaan kuiva. Suklaamuffini parhaimmillaan.

En malta olla kertomatta että olen suunnattoman onnellinen siitä, kuin myös äärimmäisen herkkä vatsani, että tänä päivänä voi heittää roskakoriin kaikki sellaiset ajatukset että gluteenittomat herkut olisivat jotenkin mauttomampia tai kuivempia kuin viljapitoiset kaverinsa. Näin ei todellakaan ole joten rohkeasti leipomaan gluteenittomia herkkuja pöytään ja voinen melkeinpä taata että tulet iloisesti yllättymään lopputuloksesta.



Suklaamuffinit
(12 kpl)

ainesosat
100 g pehmeää voita/margariinia
2 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl maitoa
4 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1/2 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
100 g tummaa suklaata, rouhittuna (Brunbergin tummasuklaa)

kuorrute
200 g voita 
1/2 dl kahvia
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta

ohje

Sekoita pehmeä rasva, sokeri, munat ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen rasvaseoksen joukkoon. Rouhi suklaa ja lisää taikinan joukkoon. Jaa taikina muffinivuokiin ja halutessasi ripottele suklaarouhetta vielä muffinien päälle. Voit hyvin tehdä muffinit myös minimuffinivuokiin mutta tällöin paistoaikaa kannattaa lyhentää alla olevasta ohjeistuksesta.

Paista 200 asteessa, noin 20 minuuttia. Kokeile cocktail- tai hammastikulla muffinien kypsyyttä. Muffinit ovat kypsiä mikäli tikkuun ei tartu enää taikinaa. 

Anna jäähtyä.

Muffinien jäähtyessä valmista kuorrute mittaamalla kulhoon kaikki ainekset. Vatkaa ainekset tasaiseksi kuorrutteeksi. Lusikoi kuorrute pursotinpussiin ja pursota kuorrute muffinien päälle.
HUOM! Mikäli haluat pursottaa korkean ja näyttävän kuorrutuksen niin tuplaa ohjeessa annettu ainesosien määrä. 



VINKKI
* korvaa maitotuotteet laktoosittomilla tuotteilla tarvittaessa*
* käytä aina huoneenlämpöisiä elintarvikkeita, ellei reseptissä toisin mainita *
* älä ylitäytä muffinivuokia ennen paistoa. Yleensä 3/4 vuoan korkeudesta on hyvä määrä *
 *säilytä muffinit mahdollisuuksien mukaan huoneenlämmössä *
* Kuorruttaminen kannattaa tehdä mahdollisimman lähellä tarjoiluajankohtaa *
Voit piilottaa muffinien sisään kokonaisen suklaapalan. Tällöin nosta lusikalla nokare taikinaa muffinivuokaan, aseta päälle yksi suklaapala ja peitä taikinalla *






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti