sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Suklaamuffinit

leivoin nuorimman tyttäreni kaverisynttäreille.




Kaverisynttärit ovat aina yksi odotetuimmista juhlista ja niihin leivotaan synttärisankarin toiveiden mukaisia herkkuja. Tänä vuonna yksi niistä herkuista oli nämä ihanan herkulliset suklaamuffinit. Muffinit ovat siitäkin ihania että ne ovat äärettömän helppoja valmistaa ja loppujen lopuksi tiskivuorikaan ei kasva korkeutta.

Näiden muffinien salaisuus piilee siinä että ne ovat gluteenittomia. Parasta tässä kaikessa on kuitenkin se että gluteenittoman leivonnaisen ei tarvitse olla kuivaa, tai muutoinkaan vähemmän herkullista kuin vehnäpitoisten leivonnaisten. Näistä muffineista pitävät nekin joiden ei tarvitse noudattaa gluteenitonta ruokavaliota.




Suklaamuffinit
(12 kpl)
100 g pehmeää voita/margariinia (laktoositon)
2 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl maitoa (laktoositon)
4 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1/2 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
100 g tummaa suklaata, rouhittuna (Brunbergin tummasuklaa)

Sekoita pehmeä rasva, sokeri, munat ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen rasvaseoksen joukkoon. Rouhi suklaa ja lisää taikinan joukkoon. Jaa taikina muffinivuokiin ja halutessasi ripottele suklaarouhetta vielä muffinien päälle. 

Paista 200 asteessa, noin 20-25 minuuttia.

Kuorrutus;
4 dl vispikermaa (laktoositon)
2 rkl vaniljakreemijauhetta

Koristelu;
Vaahtokarkin makuinen kaulintamassa (lumihiutaleet)
Värisokeria


Voit tehdä lumihiutaleet itse, lumihiutalemuottia apuna käyttäen, tai ostaa syötäviä lumihiutaleita valmiina. Ripottele pinnalle värisokeria, nonparelleja tai koristerakeita. Kurkkaa syötävien koristeiden ihana ja laaja valikoima Confetin sivuilta!

HUOM! Värisokeri kannattaa ripotella kerma päälle vasta hetki ennen tarjoilua sillä värisokeri sulaa kerman pintaan kutakuinkin nopeasti. Värisokerit saattavatkin näin olla parhaimmillaan esim. sokerimassasta tehtyjen koristeiden tai massakuorrutteisen kakun pinnalla. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti