keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Lumihiutalepiparit

valloittivat tuvan hurmaavalla tuoksullaan.




Nyt on taas se aika jolloin tuvan täyttää hurmaava piparkakkujen tuoksu. Voikin siis varmuudella sanoa että joulu on jo ovella. Voit tehdä piparkakkutaikinan itse tai käyttää hyödyksi kaupan pakastealtaita joista vain valitset sen oman suosikkitaikinasi.

Valmiit piparkakut voit antaa lahjaksi ja koristella piparkakut vaikka millä tavalla ja siten yksilöidä jokaiselle sen oman piparkakun. Omani koristelin puhtaanvalkoisella organzanauhalla ja suloisilla pienillä kulkusilla (ostin koriste "tarvikkeet" Sonjan sisustuspuodista). Päälle pursottelin vielä harjoitusmielessä pikeeristä kuvioita. Olen todennut että pikeerin pursotus on selkeästi oma taitolajinsa jossa vakaa käsi ja harjoitus tekee mestarin joten rohkeasti harjoittelemaan ja löytämään se oma, ainutlaatuinen kädenjälki.

Pikeerin tai Royal icing:n voi tehdä itse mutta valmiita koostumuksiakin löytyy esim. Confetista (Renshaw, Royal Icing 400g).





Piparkakkutaikina
200 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
2 1/2 dl sokeria
 1 1/2 dl siirappia
2 munaa
1 litra vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2 tl jauhettua inkivääriä
2 tl jauhettua neilikkaa
2 tl jauhettua pomeranssia 

Paloittele huoneenlämpöinen voi/margariini isoon kulhoon (jääkaappikylmää margariinia voi pehmentää hieman mikrossa). Mittaa joukkoon sokeri.Kuumenna siirappi kiehuvaksi ja kaada margariinin ja sokerin joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon munat. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos pienissä erissä taikinaan ensin puulastalla ja lopuksi kädellä sekoittaen. 

Muotoile taikinasta litteä möykky ja kääri kelmuun. Anna kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään. Kauli taikinasta jauhotetulla pöydällä ohut levy ja ota muoteilla kuvioita. Nosta kuviot pellille leivinpaperin päälle.

Paista 200 asteessa, kunnes piparit ovat saaneet hieman väriä, n. 5 minuuttia.

Jäähdytä piparit ja koristele pikeerillä tai kaupan sokerikuorrutteella. Päälle voi ripotella nonparelleja, strösseleitä, sokerihelmiä tai koristerakeita.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti